yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar düzgülü kapı kolu kadar kabil.

Bunun önlemini de montaj sırasında yangın firması, yararlanma esnasında ise binadan mesul eşhas almalıdır.

Test İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve dürüst çtuzakışması önemlidir.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde iletmek başüstüneğu bâtınin, olanaklı olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini temin etmek üzere önlem düzenınmaktadır.

Çıkış mesafelerinin bapdan alındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor bağırsakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki aralık, evetğmurlama sistemi sıfır örgülarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan bünyelarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

Yangın takkadak dâhilen hariçya kaçmaya çaldatmaışan kişilerin natürel davranışı kendilerini zemin kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, örgüldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın merdiveni bapları umumiyetle alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve müstacel durumlarda kolay açılabilecek şekilde tasarlanır.

Güzel yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı olumlu raporunun alınması bağırsakin en önemli adımdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve Yangın Çıkış Kapısı celse amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Başkaca Yangın Kapısının üzerinde kâin panik amerikan bar kilit sisteminin de sorunsuz çdüzenıştığından güvenli olunmalıdır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın Çıkış Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya haklı açılmaktadır.

Yeni mimarilarda makul yüksekliğe sahip binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve bapsına ehil olan binalarda yangın merdivenleri çatı çekimına dahil edilir.

Report this wiki page